
Miód Polski - ze spadzi liściastej 400g
Miód spadziowy, w odróżnieniu od miodów nektarowych, powstaje nie z nektaru kwitnących kwiatów, lecz ze spadzi - soku drzew zjadanego i przetwarzanego przez drobne owady żerujące na roślinach.
Zalety :
- Jego barwa jest od ciemnobrunatnej do ciemnej butelkowej.
-Idealny dla smakoszy miodu oraz do wszelkich dań, napojów i deserów wymagających użycia miodu, szczególnie polecany ze względu na unikatowy, żywiczny aromat oraz spektrum właściwości zdrowotnych.
- Miód spadziowy pomaga w regulacji pracy serca, rozszerza naczynia wieńcowe, obniża ciśnienie, polepsza krążenie, poprawia pracę nerek.
- Smak: Spadziowy
- Przeznaczenie: Do bezpośredniej konsumpcji
- Gramatura: do 400g
- Opakowanie: Słoik Twist-off
Łagodny i aromatyczny miód spadziowy o ciemnobrunatnej barwie w zakręcanym słoiku. Żywiczny posmak i lepka konsystencja miodu spadziowego liściastego to cechy, które produkt zawdzięcza słodkiemu sokowi roślinnemu z drzew liściastych, który zbierają pszczoły. Ten pełnowartościowy, naturalny produkt to niepowtarzalny smak i bogata paleta zawartych w nim aromatów, ale także liczne właściwości lecznicze.
Miód spadziowy – właściwości prozdrowotne
Miód spadziowy liściasty wspiera działanie układu oddechowego, poprawia przemianę materii, reguluje pracę nerek oraz ciśnienie krwi w organizmie, a także przyspiesza gojenie ran. Produkt jest wyjątkowo bogatym źródłem biopierwiastków i naturalnych antybiotyków – posiada ich o wiele więcej niż miody nektarowe.
Dodaj opinię
Dodaj opinię